بهینه سازی موتور جستجو SEO – نقش سئو در هر استراتژی دیجیتال مارکتینگ کلیدی است.

داشتن یک استراتژی سئو خوب می تواند شما را به هدفتان برساند!

با کمک سئو، سایت، وبلاگ یا کسب و کار تجارت الکترونیک شما دیده میشود و این سبب میشود تا برند شما شناخته تر شود.

بهتر از همه؟ شما می توانید بدون نیاز به سرمایه گذاری در تبلیغات پولی به همه اینها برسید.

امروزه بسیاری از ما، وقتی به دنبال چیزی هستیم (پاسخ، ایده، استراتژی یا خدمات) با پرسیدن از موتورهای جست‌وجو شروع می‌کنیم. گوگل به تنهایی3.5 میلیارد جستجو در روز دریافت می‌کند.

بنابراین همان‌طور که موتورهای جستجو جزء لاینفک زندگی ما شده‌‌‌اند، به همان اندازه هم فاکتور اصلی بسیاری از استراتژی‌‌‌های بازاریابی کسب و کار شده‌‌‌اند. در واقع، جست‌وجوی ارگانیک توسط 49 درصد از بازاریابان به عنوان بالاترین کانال بازگشت سرمایه در نظر گرفته شده است.

سئو چیست؟

سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو، مجموعه ای از استراتژی های بهینه سازی یک وب سایت و محتوای آن برای بهبود رتبه آن در صفحات نتایج موتورهای جستجو است.

ساده ترین تعریف سئو: سئو کاری است که شما برای کسب رتبه بالاتر در گوگل و جذب ترافیک بیشتر در سایت خود انجام می دهید.

در هر ثانیه میلیون‌ها جستجو توسط موتورهای جستجو پردازش می‌شوند. عمدتاً گوگل، محبوب‌ترین موتور جستجو در سراسر جهان است. برای هر جستجو، گوگل نتایج را با رتبه بندی بهترین پاسخ ها در ابتدا سازماندهی می کند.

هر جستجو فرصتی را برای برند شما فراهم می کند تا بهترین پاسخ را به آنچه کاربران به دنبال آن هستند ارائه دهید.

با توجه به این موضوع، شانس بیشتری برای افزایش بازدید و کلیک ها، دریافت ترافیک ارگانیک بیشتر و افزایش نتایج با حضور آنلاین خود دارید.

اما، برای رسیدن به این هدف، باید به گوگل ثابت کنید که بهترین پاسخ را دارید و سزاوار حضور در جایگاه اول در SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) هستید.

انواع سئو:

گوگل و سایر موتورهای جست‌وجو در هنگام رتبه‌بندی محتوا فاکتورهای مختلفی را در نظر می‌گیرند و به همین دلیل سئو جنبه‌های مختلفی دارد. سه نوع اصلی سئو؛ سئوی داخلی، خارج از صفحه و سئوی فنی است.

  • سئوی داخلی: بهینه‌سازی کیفیت و ساختار محتوا در یک صفحه. کیفیت محتوا، کلمات کلیدی و تگ‌های HTML بازیگران کلیدی برای سئوی داخلی هستند.
  • سئوی خارجی: دریافت لینک سایت‌های دیگر و سایر صفحات در سایت شما به صفحه‌ای که می‌خواهید بهینه‌سازی کنید. بک‌لینک‌ها، لینک‌های داخلی و MVP‌های خارج از صفحه شما هستند.
  • سئوی فنی: بهبود عملکرد کلی سایت شما در موتورهای جست‌وجو. امنیت سایت (گواهینامه‌های SSL‌، UX )و ساختار در اینجا کلیدی هستند.

سه نوع سئوی بالا برای وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها استفاده می‌شود، اما برای سه زیرگروه سئو نیز کاربرد دارند:

  1. سئوی محلی: رتبه‌بندی کسب و کار شما تا حد امکان در نقشه‌های گوگل و نتایج محلی SERP.‌نظرات، فهرست‌‌‌ها و بهینه‌‌‌سازی نمایه کسب و‌کار گوگل در اینجا مهم‌ترین هستند.
  2. سئوی تصویر: ترکیبی از استراتژی‌های درون صفحه و فنی برای رتبه‌بندی تصاویر در صفحات وب‌سایت شما در جست‌وجوی تصاویر گوگل.
  3. سئوی ویدئو: ترکیبی از استراتژی‌‌‌های درون صفحه، فنی و خارج از صفحه برای رتبه‌‌‌بندی ویدئوهای شما در نتایج ویدئوی یوتیوب یا گوگل. در حالی که هر سه زیرگروه به هر سه نوع اصلی سئو نیاز دارند، اما از نظر میزان تکیه بر هر نوع اصلی متفاوت هستند.

سئو چگونه کار می کند؟

چگونه گوگل تعیین می کند که کدام صفحات در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) برای هر درخواست داده شده ظاهر شود؟ چگونه این به ترافیک وب سایت شما تبدیل می شود؟ بیایید نگاهی به نحوه عملکرد سئو بیندازیم.

کاوشگر‌های جستجوی گوگل به طور مداوم وب را اسکن می کنند، میلیاردها صفحه وب را در فهرست خود جمع آوری، دسته بندی و ذخیره می کنند. وقتی چیزی را جستجو می‌کنید و گوگل نتایج را می‌آورد، از فهرست خود بیرون می‌کشد، نه از خود وب.

گوگل از فرمول پیچیده‌ای (به نام الگوریتم) برای سفارش نتایج بر اساس تعدادی معیار (عوامل رتبه‌بندی) از جمله کیفیت محتوا، ارتباط آن با عبارت جست‌وجو، وب‌سایت (دامنه) که به آن تعلق دارد و موارد دیگر استفاده می‌کند. نحوه تعامل افراد با نتایج، بیشتر به گوگل نشان می‌دهد که هر صفحه نیاز‌ها را برآورده می‌کند (یا خیر)، که در الگوریتم نیز لحاظ می‌شود. به عبارت دیگر، سئو مانند یک سیستم بازخورد پیچیده عمل می‌کند. برای نشان دادن دقیق‌ترین، قابل اعتماد‌ترین و مرتبط‌ترین نتایج برای هر جست‌وجوی داده‌شده با استفاده از ورودی شما، گوگل و جست‌وجوگران. نقش شما تولید محتوایی است که تخصص، اقتدار و الزامات اعتماد(E-A-T) گوگل و نیازهای جست‌وجوگران را برآورده کند.

فاکتورهای رتبه‌بندی سئو در گوگل :

پس آن الزامات چیست؟ در واقع محتوای با‌کیفیت، هدفمند، مناسب E-A-T و سئوی بهینه‌سازی شده چیست؟ صدها فاکتور رتبه‌‌‌بندی گوگل وجود دارد و گوگل نیز دائما در حال تکامل و اصلاح الگوریتم خود است تا به ارائه بهترین تجربه ممکن ادامه دهد، اما ۱۲ مورد وجود دارد که باید در اولویت قرار گیرند. طبق FirstPageSage، اینها فاکتورهای برتر رتبه‌بندی گوگل و نحوه وزن‌دهی آنها هستند:

  •  انتشار مداوم محتوای با کیفیت بالا (۲۶درصد)
  • کلمات کلیدی در عنوان متا (۱۷درصد)
  • بک لینک (۱۵درصد)
  • تخصص Niche (۱۳درصد)
  • تعامل کاربر (۱۱درصد)
  • لینک‌های داخلی (۵درصد)
  • موبایل‌پسند (۵درصد)
  • سرعت صفحه (۲درصد)
  • امنیت سایت/ گواهی SSL (۲درصد)
  • نشانه‌گذاری طرحواره/ داده‌های ساختاریافته (یک‌درصد)
  • کلمات کلیدی در URL (یک درصد)
  • کلمات کلیدی در H۱ (یک درصد)

موتورهای جستجو چیست؟

موتور جستجو ابزاری است که اطلاعات مورد نیاز شما را از پایگاه داده‌ها و سایت‌های مختلف بر اساس الگوریتمی که دارد استخراج می‌کند و نمایش میدهد.

وقتی به موتورهای جستجو اشاره می کنیم، فقط در مورد گوگل صحبت نمی کنیم، بلکه Bing، Yahoo!، Baidu و … را نیز در نظر می گیریم.

حتی یوتیوب و پینترست را می توان به عنوان موتورهای جستجو در نظر گرفت زیرا اغلب برای پیدا کردن محتوا استفاده می شود.

گوگل حدود 92٪ از بازار جهانی موتورهای جستجو را در اختیار دارد.

هر موتور جستجو متدولوژی و معیارهای رتبه بندی خاص خود را دارد. اما در نهایت، هدف همیشه یکسان است: ارائه بهترین نتایج برای آنچه کاربران به دنبال آن هستند.

موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که گوگل هنگام جستجوی چیزی، دقیقا چه کاری انجام می دهد؟ علیرغم اینکه فقط میلی ثانیه طول می کشد، یک فرآیند طولانی وجود دارد تا بتواند لیستی از نتایج را نشان دهد که به سؤال شما پاسخ می دهد.

به طور کلی موتورهای جستجو دارای سه مرحله هستند:

  1. کرال کردن (Crawling)
  2. ایندکس کردن (Indexing)
  3. رتبه‌بندی کردن (Ranking)

بهینه سازی موتور جستجو SEO

 

اول، موتورهای جستجو با استفاده از ربات‌ها، که به عنوان عنکبوت وب نیز شناخته می‌شوند، به بررسی محتوای وب میپردازد. در گوگل، آن را به عنوان Googlebot می شناسند. این ربات ها اتصالات پیوندها را در سراسر وب دنبال می کنند و صفحات جدید و به روز شده را جستجو می کنند.

پس از آن، صفحات بررسی شده به فهرست موتور جستجو اضافه می شوند که به عنوان یک کتابخانه وسیع (دیتابیس) برای محتوای وب عمل می کند.

در آنجا، صفحات بر اساس اطلاعاتی که ربات در مورد آنها جمع آوری کرده است، مانند زمان بارگذاری و کلمات کلیدی، سازماندهی می شوند.

این فرآیندها به طور مداوم در حال انجام هستند.

ربات ها همیشه در حال یافتن و سازماندهی محتوا در وب هستند. اما ترتیب نمایش نتایج، برای کاربران از طریق رتبه بندی مشخص می شود.

رتبه بندی هر بار که کاربر چیزی را جستجو می کند رخ می دهد، این کار SEO است.

با توجه به کلمات کلیدی مورد استفاده در جستجو، گوگل با سرعت تمام فهرست (دیتابیس) خود را بررسی میکند تا صفحاتی را پیدا کند که با آن عبارات منطبق باشد و به سوال مربوط پاسخ دهند.

خدمات مشاوره سئو

جهت استفاده از خدمات آنالیز و مشاوره سئو وب سایت درخواست خود را از طریق صفحه مشاوره بازاریابی دیجیتال ارسال نمایید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
دیجیتال مارکتر
دیجیتال مارکتر

آژانس بازاریابی دیجیتال راهکار24 با بیش از دو دهه تجربه اجرایی و علمی در زمینه بازاریابی و فروش اینترنتی، ارایه دهنده خدمات مشاوره بازاریابی دیجیتال و آموزش دیجیتال مارکتینگ به صورت حضوری، خصوصی و آنلاین

مقالات: 26

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره بازاریابی دیجیتال